Forum

E-Perkhidmatan


______________________________

______________________________

______________________________

______________________________

__________________________

Pautan Pantas


 

__________________________
Utama Maklumat Korporat Perutusan Pengurus Besar
Perutusan Pengurus Besar YPJ
Pengurus Besar Yayasan Pelajaran Johor

Assalamu'alaikum dan Salam sejahtera,


Misi Yayasan Pelajaran Johor (YPJ) adalah untuk menghasilkan perkhidmatan yang cekap dan berkesan dalam usaha-usaha pemberian pinjaman dan biasiswa serta menampung keperluan para pelajar dalam kecemerlangan pembelajaran. Oleh itu satu usaha telah dilakukan dengan membangunkan laman web adalah untuk menyampaikan maklumat secara menyeluruh mengenai Yayasan Pelajaran Johor kepada seluruh lapisan masyarakat.

Semenjak penubuhan YPJ melalui Enakmen No. 8 Tahun 1982 telah memberi bantuan pembelajaran untuk kemajuan pendidikan kepada anak bangsa. YPJ juga perlu memberikan maklumat yang tepat, cekap dan berkesan. Maka, dengan adanya laman web ini, maka maklumat tersebut akan diperolehi tidak kira di mana jua tanpa mengira sempadan.

Melalui Piagam Pelanggan YPJ, maka perkhidmatan yang cekap, tepat dan mesra akan diberikan. Maklumat yang cekap, tepat dan mesra amat penting kepada pelanggan agar mereka mendapat maklumat dan gambaran yang lebih jelas di samping mengetahui bentuk bantuan dan aktiviti yang ditawarkan untuk mereka. Maka dengan itu, perancangan dan persiapan dapat dibuat untuk kemajuan dan kejayaan dunia pendidikan mereka.

YPJ akan berusaha untuk memperbaiki dan meningkatkan mutu kerja dan perkhidmatannya sejajar dengan visi YPJ untuk menjadi cemerlang dalam membantu pembangunan dunia pendidikan dengan perkhidmatan yang cekap dan berkesan.


Sekian, terima kasih.


Pengurus Besar
Yayasan Pelajaran Johor

 

Paparan terbaik menggunakan pelayar Internet Explorer 8.0 atau Mozilla Firefox atau Google Chrome dengan resolusi skrin 1024x768.

Penafian:- Yayasan Pelajaran Johor adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini. Syarikat-syarikat yang dirujuk dalam laman web ini tidak boleh dianggap sebagai agen ataupun syarikat yang disyorkan oleh Yayasan Pelajaran Johor.